Der er god grund til at se sig godt for, inden man melder sig ind i en a-kasse. Undersøg grundigt, hvor meget du skal betale i a-kasse kontingent, og hvad du får for pengene. Der er nemlig forskel på den service, de enkelte a-kasser yder.

Læs mere

A-kasse kontingent

Det flyder med tilbud om at melde sig ind i a-kasser, og for det meste er det utroligt svært at sammenligne de forskellige tilbud. Det er der ofte en grund til – nemlig at de prøver at skjule, at deres a-kasse kontingent er langt højere, end det er nødvendigt. Der er nemlig ikke nogen sammenhæng mellem det a-kasse kontingent, man som medlem betaler, og de dagpenge man får udbetalt. Det er faktisk rigtigt. Dagpengesatserne er nemlig fastlagt af staten, og alle a-kasser udbetaler samme takster, uanset om man betaler et højt eller et lavt a-kasse kontingent.

Derfor er der god grund til at se sig godt for, inden man melder sig ind i en a-kasse. Undersøg grundigt, hvor meget du skal betale i a-kasse kontingent, og hvad du får for pengene. Der er nemlig forskel på den service, de enkelte a-kasser yder. Nogle steder giver dit a-kasse kontingent adgang til indgående rådgivning om din videre karriere, kurser og efteruddannelse, som kan få dig i sving i et nyt arbejde, hvis du skulle være så uheldig at miste dit job. Andre steder har man skåret ned på disse tilbud, for at kunne have et så lavt a-kasse kontingent som muligt. Og andre steder igen leverer man service af høj kvalitet, samtidig med at man fastholder et lavt a-kasse kontingent.

Forskellig strategi
Hvorvidt der er tale om en a-kasse, der forfølger den ene eller den anden strategi, kan være svært at gennemskue med det blotte øje. Derfor kan det være en fordel at se nærmere på den liste, du finder her på siden. Listen sammenligner en række af de mest fremtrædende a-kasser i forhold til, hvor meget det koster at være medlem. Derudover kan du finde en række andre relevante oplysninger, hvoraf en af de vigtigste er de nuværende medlemmers tilfredshed med a-kassen. Dette tal er et godt mål for, om du også bliver tilfreds med a-kassen.

Men meget afhænger af dine egne præferencer. Ønsker du en a-kasse, der er meget aktiv og engagerer sig i din situation og forsøger at hjælpe dig så meget som muligt? Så er det nok en god ide at vælge en af de a-kasser, som tilbyder mange kurser og en udvidet rådgivning. Men er du typen, der hellere vil klare tingene selv og prioriterer det højere at spare nogle hundredelapper hver måned, så skal du nok vælge an a-kasse, der har skåret ned på servicen, og i højere grad koncentrerer sig om udelukkende at administrere dine dagpenge.

per måned

472kr

se tilbud

FTFa:

En af landets store a-kasser, der samtidig er billig og åben for alle..

Højtilfredshed

-Fagfor./Mdr

Åben for Alle

per måned

493kr

se tilbud

Min A-kasse:

Én af Danmarks bedste A-kasser – hvis du spørger medlemmerne

Højtilfredshed

-Fagfor./Mdr

Åben for Alle

per måned

514kr

se tilbud

Ase a-kasse:

DK’s største a-kasse for BÅDE lønmodtagere og selvstændige

Højtilfredshed

71KrFagfor./Mdr

Åben for Alle

FTFa:

En af landets store a-kasser, der samtidig er billig og åben for alle..

per måned

472kr

se tilbud

Min A-kasse:

Én af Danmarks bedste A-kasser – hvis du spørger medlemmerne

per måned

493kr

se tilbud

Ase a-kasse:

DK’s største a-kasse for BÅDE lønmodtagere og selvstændige

per måned

514kr

se tilbud

Kom igennem regeljunglen

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Du skal være medlem i mindst et år, for at få dagpenge. Det gælder derfor hurtigst muligt om at melde sig ind i en a-kasse. Du kan sagtens skifte a-kasse senere.

Læs mere
Kan jeg altid skifte A-kasse?

Ja! Du starter IKKE forfra med din anciennitet, hvis du pludselig får lyst til at skifte a-kasse. Derfor behøver du ikke at frygte for din ret til dagpenge eller eventuelle efterlønsret. Reglerne gælder alle a-kasser, og det betyder, at du sagtens kan fortryde dit medlemskab af en bestemt a-kasse, hvis du pludselig får lyst til at være medlem et andet

Læs mere
Hvordan bliver jeg medlem af en a-kasse?

For de fleste er det nemt at blive medlem af en a-kasse. Det enkleste er at bestille en tilmeldingsblanket via a-kassens hjemmeside.

Læs mere
Se flere ofte stillede spørgsmål og svar
banner

Til orientering:

Akasseguiden.dk har ingen tilknytning til A-kasserne, men vi får inddirekte penge for salg af indmeldelser. Akasseguiden.dk drives på kommercielle vilkår og oversigten over a-kasser er derfor ikke nødvendigvis uvildig.