Selv om du bliver tilbudt gratis medlemskab af en a-kasse som studerende, kan det godt svare sig at undersøge, hvad det vil koste på længere sigt. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget du skal betale i kontingent.

Læs mere

Medlem af en A-kasse som studerende

Som studerende kan du blive optaget i de fleste a-kasser, og dermed sikre dig mod arbejdsløshed, når du har afsluttet din uddannelse. En arbejdsløshedskasse er nemlig en virksomhed, hvor du kan sikre dig økonomisk mod arbejdsløshed. En a-kasse er altså et slags forsikringsselskab, som udbetaler dagpenge til arbejdsløse.
Det er fornuftigt at melde sig ind i en A-kasse, allerede når du er studerende! ASE Akasse er en af Danmarks store og sunde A-kasser, og medlemsskabet er helt gratis, hvis du er studerende.

Du skal melde dig ind hurtigst muligt. Reglerne er nemlig sådan indrettet, at du får en måneds karenstid efter endt uddannelse, hvis du melder dig ind i en A-kasse på et tidspunkt, hvor du har MINDRE end et år tilbage af studietiden. I karenstiden får du hverken SU eller dagpenge. A-kasserne stiller krav til din uddannelse. For eksempel kan du kun blive medlem, hvis din uddannelse har en varighed af mindst 18 måneder eller 3 halvårlige semestre.

Hvis du vælger ikke at blive medlem af en a-kasse under din studietid, skal du senest to uger efter, at du har afsluttet din uddannelse, sende en ansøgning til a-kassen. Hvis du søger for sent, har du forspildt chancen for at blive optaget som medlem af a-kassen på baggrund af din uddannelse.

Gratis eller nedsat kontingent
Mange a-kasser optager studerende under uddannelse. Hos nogle a-kasser er kontingentet enten gratis eller sat ned, hvis du er studerende. Hvis der ikke er kontingentnedsættelse, og er du under 30 år, kan du søge om kontingentfritagelse som studerende.

Hvis du vil meldes ind i en bestemt a-kasse, som ikke optager studerende, kan du alligevel blive medlem. Har du studiearbejde – blot en time om ugen – så kan du melde dig ind i en a-kasse.

Undersøg priserne
Selv om du bliver tilbudt gratis medlemskab af a-kassen som studerende, kan det godt svare sig at undersøge, hvad det vil koste på længere sigt. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget du skal betale i kontingent. Prøv derfor at sammenligne priserne her på hjemmesiden, inden du søger om optagelse.

 

per måned

493kr

se tilbud

Min A-kasse:

Én af Danmarks bedste A-kasser – hvis du spørger medlemmerne

Højtilfredshed

-Fagfor./Mdr

Åben for Alle

per måned

487kr

se tilbud

Det Faglige Hus:

Tværfaglig a-kasse og fagforening for alle lønmodtagere.

Højtilfredshed

69krFagfor./Mdr

Åben for Alle

per måned

505kr

se tilbud

CA a-kasse:

Udvidet service og høj kundetilfredshed.

Højtilfredshed

-Fagfor./Mdr

Åben for Proff. i business og kommunikation

Min A-kasse:

Én af Danmarks bedste A-kasser – hvis du spørger medlemmerne

per måned

493kr

se tilbud

Det Faglige Hus:

Tværfaglig a-kasse og fagforening for alle lønmodtagere.

per måned

487kr

se tilbud

CA a-kasse:

Udvidet service og høj kundetilfredshed.

per måned

505kr

se tilbud

Kom igennem regeljunglen

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Du skal være medlem i mindst et år, for at få dagpenge. Det gælder derfor hurtigst muligt om at melde sig ind i en a-kasse. Du kan sagtens skifte a-kasse senere.

Læs mere
Kan jeg altid skifte A-kasse?

Ja! Du starter IKKE forfra med din anciennitet, hvis du pludselig får lyst til at skifte a-kasse. Derfor behøver du ikke at frygte for din ret til dagpenge eller eventuelle efterlønsret. Reglerne gælder alle a-kasser, og det betyder, at du sagtens kan fortryde dit medlemskab af en bestemt a-kasse, hvis du pludselig får lyst til at være medlem et andet

Læs mere
Hvordan bliver jeg medlem af en a-kasse?

For de fleste er det nemt at blive medlem af en a-kasse. Det enkleste er at bestille en tilmeldingsblanket via a-kassens hjemmeside.

Læs mere
Se flere ofte stillede spørgsmål og svar
banner

Til orientering:

Akasseguiden.dk har ingen tilknytning til A-kasserne, men vi får inddirekte penge for salg af indmeldelser. Akasseguiden.dk drives på kommercielle vilkår og oversigten over a-kasser er derfor ikke nødvendigvis uvildig.