BUPL-A er A-kassen for pædagoger, og med sine 60.000 medlemmer har BUPL stor erfaring med at udbetale dagpenge, og vejlede deres ledige medlemmer mod job. Som den største a-kasse inden for pædagogfaget har BUPL ressourcer og erfaring til at hjælpe deres medlemmer bedst muligt, med alt der vedrører job og jobsøgning.

Det drejer sig blandt andet om forventet løn, vilkår for ansættelsen, gennemsyn af ansættelsesbrev/kontrakt, samt hvorvidt ansættelsen passer med overenskomster for arbejdspladsen. BUPL vejleder også deres medlemmer omkring afskedigelse, arbejdsmiljø, arbejdsskader samt graviditet, barsel og meget mere.

Hos BUPL er der flere teams, der skal sørge for at deres medlemmer får den bedst mulige vejledning. Hos Job- og vejlederteamet kan medlemmer få rådgivning om CV og jobformidling. Dagpengeteamet og efterlønsteamet vejleder om alle de ydelser medlemmerne kan være berettiget til. Flere gange om året udgiver BUPL tidsskrifterne Børn&Unge samt VERA, hvor medlemmer kan holde sig orienteret om, hvad der rør sig inden for pædagogfaget. Disse publikationer hjælper også ledige med at bibeholde faglig tilknytning til faget, selvom de står uden arbejde.